Kozmetika Masszázsok Hypoxitrainer S120 Testkezelések Infraszauna Mezoterápia Izomstimulálás: ultratone, MIO system, Flabélos Kavitációs ultrahang Mûköröm Flabélos testvibrációs mozgásterápiás kezelés Nyirokkezelések: hullámmasszázs, vákuummasszázs


Mi a NARANCSBŐR (CELLULIT) és az okai?

Zsír-anyagcserezavar a kötőszövetben. A lelassult vénás és nyirokkeringés helyi vérellátási zavarokat okoz. Nyirokpangást, bomlástermékek felhalmozódását idézi elő az irhában és bőraljában. A keringés lelassulása a szövetek oxigénhiánya, bomlástermékek felhalmozódása, okozza a bőr alatti zsírszövet egyenetlen eloszlását, zsírból-vízből álló kocsonyaszerű csomók felhalmozódását a bőr kötőszövetében, ami létre hozza a "karfiolos" bőrképletet.

A zsírszövet sejtjeinek térfogata folyamatosan változik, aszerint, hogy mennyi zsiradékot raktároz, vagyis mennyit eszünk. Térfogatukat a zsír mennyiségén kívül vízmegkötő képességük is befolyásolja.

Akkor beszélünk narancsbőrről vagy cellulitról, amikor megváltozik az irha és bőralja lazarostos kötőszövetének sejt közötti állománya, a kötőszövetek megnyúlnak, a zsírsejtek bab alakúvá válnak eldeformálódnak a méreganyagok is elraktározódnak bennük és a megnyúlt, ramaty állapotban lévő rostokra is rárakodnak. Amikor a zsírlerakodás miatt a kötőszöveti rostok meggyengülnek, akár el is szakadnak már nem képesek tartást adni a felfúvódott zsírsejteknek, így azok összecsomósodnak, és narancshéjszerű kidomborodást hoznak létre a külső hámréteg felé. Azokon a területeken, ahol cellulit található, rossz a bőr szöveteinek a vér és-nyirokkeringése, ezáltal lasabb az anyagcseréje. A cellulitos bőr ezért általában tapintásra is hidegebb. Mindezek eredményeként a bőr felszíne egy érett narancshéjhoz kezd hasonlítani.

A bőr állagának megváltozása nemcsak esztétikai kérdés. Keletkezése mögött sokszor a szervezet hormonális egyensúlyának felborulása, helytelen táplálkozási szokások (sok cukor, finomított élelmiszer, adalékanyagok) kevés folyadékfogyasztás áll.

A legtöbb betegség, így az emésztési túlsúly kialakulása, narancsbőr problémák jó részének hátterében a túl savasodás áll. Létrejöhet helytelen táplálkozás, mozgáshiány, dohányzás, stressz következtében. Ezek nátriumfelesleget okoznak, amely folyadék-felhalmozódáshoz vezet a sejtszövetekben, és ezzel pangást okoz. Ha szervezetünkben túlsúlyba kerül a sav, az egyébként gombostűfejnyi zsírsejtek akár babszem nagyságura is duzzadhatnak. A sejtekben és a sejtek között felgyülemlik a sejtfolyadék, mely sok savat tartalmaz, és megtámadja a sejteket. A nyirokpangás kialakulásával megreked a szöveti folyadék és a zsírsejtekben lerakódik a salakanyag. Cellulit esetén ez a folyamat látható a bőrön. Máris kialakul a narancsbőr. A máj, a vesék rossz működése, nem megfelelő étkezés, kevés folyadékfelvétel, mozgáshiány, renyhe emésztés, ill. székrekedés, rossz vérkeringés okából.

A cellulitos testrészben nyirokpangást, később értágulatot, érkárosodást okoz a nyirokkeringés zavara. A táplálékkal bevitt méreganyagokat a szervezet zsírsejtjeiben köti meg, a visszatartott vízzel higítja, ezzel óvja a létfontosságú szerveinket, hogy atoxikus vegyületek szó szerint ne marják szét azokat. A zsírszövet ezen elmélete szerint lényegében "mérgezett" vizet tartalmaz, nem csak zsírt, ezért is hatástalanok sokszor a fogyókúrák. Ezért kell esősorban méregteleníteni a szervezetett hogy a zsírsejt elengedje a mérgezett vízet, azután fog tudni fogyni a zsírsejt.

Ha mégis bekövetkezne a fogyás: mivel a zsírsejtek közötti állományban ilyenkor 35-70%-ban toxikus, vagyis mérgező anyagok vannak. Ha önmagában a fogyás megindul, viszont a savtalanítás nem, a szervezetben nem hogy csökkenne a toxikus anyagok mennyisége, hanem koncentrációját tekintve még növekszik is. Ez, pedig tovább károsítja a sejteket, amitől a bőr petyhüdtebbé válik és már meglévő narancsbőr állapota is romlik. A bőr rugalmasságáért felelős elasztin és kollagénrostok a méreganyagok felhalmozódása miatt nem képes megfelelően ellátni feladatát. A sav-lúg egyensúly ezen zavara nem csak cellulithoz, elzsírosodáshoz és rossz közérzethez vezet, hanem sok súlyos betegségért is felelős.

Narancsbőr kialakulásáért a rossz étkezési szokásokon valamint a női hormonok (ösztrogén) hatásán kívül a női kötőszövet jellege tehető felelőssé. A narancsbőr kialakulását ugyanis női szervezet struktúrája teszi lehetővé. A nők kötőszövet rostjainak szerkezete eltér a férfiakétól. a női kötőszöveti rostok ugyanis egymással párhuzamosak, könnyebben, ráadásul akár nagymértékű tágulásra is képesek, mint a férfiaké. Természetesen ezáltal is a szülésre hangolva a női szervezetet. A zsírsejtek-salakanyagokkal együtt alig várják, hogy a rácsokat kitölthessék, sajnos így kialakítva a hepehupás narancsbőr képletét, nem csak bosszúságunkra, hanem egészségkárosításunkra is.

Férfiaknál ritkán alakul ki a cellulit ennek oka részben az ösztrogén jóval alacsonyabb szintje és a kollagén, elasztin hálózatos szerkezetében található eltérésnek köszönhető. A férfiak egymásra merőlegesen helyezkedő keresztszálas kötőszövet rostjai miatt feszesebb kötésű, nagyobb ellenállású, míg a női kötőszövet lazább.MIK IS AZOK A SALAKANYAGOK?

A szervezetünk elsavasodása következtében a savak közömbösítésére a szervezet ásványi anyagokat használ fel az ásványi anyag raktáraiból (fogak, csontok, hajas fejbőr).
A savakat közömbösítő ásványi anyagok sók formájában tárolódnak, hígításukhoz vizet kötnek meg, amelyek káros szövetnedv formájában lerakódhatnak a szervezetben tárolódnak.
A salakanyagok izomzatunkban és bizonyos szerveinkben kikristályosodnak, pl. erek, csigolyák, izületek, légző és emésztő szervekben.
A cellulit is ilyen salakanyagok megkocsonyásodott lerakodott szövetekbe zárt elváltozások.
A folyamatos méregtelenítés és diéta lesz, majd amely ezeket, a salakanyagokat képes lesz kiküszöbölni és a szervezetet megszabadítani ezen lerakódásoktól.
Masszázs, infraszauna, Hypoxi trainer segítségünkre lehet.A NYIROK (TESTÜNK TISZTÍTÓBERENDEZÉSE)

A nyirok a nagy vérkör hajszálérhálózatának területén képződő folyadék, amely vérplazmából származik, s a vénás vérbe jut vissza.
Gyengén lúgos vegyhatású plazmafehérjét, életmódunktól, táplálkozásunktól függően változó mennyiségű zsírt, salakanyagot tartalmaz. Egy része a nyiroknak a szövetközti részekbe kerül, majd a kapillárisokba, és a nyirokerekbe szedődnek össze. A nyirokerek útjában nyirokcsomók találhatók, ahol lymphocyták kerülnek a nyirokba.
Minél több nyirokcsomón halad át a nyirok, annál több lymphocytát tartalmaz.
A lymphocyták megölik a szervezetünkbe került bacilusokat, vírusokat, gombákat, sok esetben ilyenkor ők is elpusztulnak. Kellenek az új lymphocyták, melyek csak jól működő nyirokkeringésnél termelődnek elég mennyiségben, hogy megelőzzék az újabb betegségeket.
Alapvető jelentőségű, hogy a szövetek közti folyadék állandóan megújuljon és mindig megfelelő mennyiségű legyen. Ha a szövetközti részekben elakad a nyirok, nehezen jut tovább, ödéma keletkezik.
A pangásnak több oka is lehet: veleszületett rendellenesség, helytelen táplálkozás, mozgásszegény életmód. Az ödémák kiürítése nem csak esztétikai, hanem egészségügyi is, mert a szövetek közti folyadékban található fehérjék jó táptalajt biztosítanak a különféle fertőzéseknek, betegségeknek.

A nyirokerek és a nyirokcsomók jelentős szerepet játszanak a rosszindulatú daganatok terjedésében is. A rosszindulatú tumorok igen gyakran először az ún. környéki nyirokcsomókba adnak áttétet. A leváló daganatsejtek a nyirokkeringés révén eljutnak a nyirokcsomókba. Amennyiben ott a lymphocyták nem pusztítják el őket, tovább osztódnak, s a nyirokcsomókban daganatáttétet képeznek.A VÉRKERINGÉS SZEREPE A ZSÍRÉGETÉSBEN

A vér a szervezetben az energia egyetlen szállítóeszköze, igy döntő jelentőségű a zsírbontásban. Minél jobb a vérkeringés, annál gyorsabban és könnyebben szállítható el az adott területről a felesleg. A rossz vérkeringés viszont akadályozza az adott testrészen történő zsírbontást. A zsírt először onnan építi le a szervezet, ahol a leggyorsabban és legegyszerűbben hozzáfér, és sajnos nem onnan, ahol a legtöbb rakódott le.
Azt, hogy a szervezetben a zsírlerakódás mennyire makacs, egészen könnyedén meg tudjuk állapítani. Egyszerűen egy 30 perces edzést követően: kocogás, kerékpározás után, tapintással ellenőrizhetjük a bőr hőmérsékletét. Popsin, combon, csípőn, hason. Minél hidegebb a bőrfelszín, annál rosszabb a vérkeringése. Ezen a területen a zsírlerakodás különösen makacsnak bizonyul.
Testkezeléseink ebben nyújtanak segítséget vendégeink számára, hogy a perifériás területek vérkeringését gyorsítsák, javítsák és a DEPÓ zsírok elszállítódjanak a nyirokrendszeren keresztül a véráramba, és energiává alakuljanak a szervezet számára. Valamint a méreganyag a sok folyadék fogyasztásával vizelet útján távozzon a szervezetből.A CELLULIT (NARANCSBŐR) FOKOZATAI

A Cellulitnak (narancsbőrnek) 4 fokozatát különböztetjük meg:
0. fokozat,
1. fokozat, enyhe,
2. fokozat, közepes és
3. fokozat, súlyos cellulit.


Nulladik fokozat
A látható jelek előtti időszakot nevezik így újabban a szakemberek. Ekkor még szép csendesen dolgozik és rakódik le a méreganyag. Szemmel nem látható, de a vitalitáson, életformán már megfigyelhetjük a civilizációs ártalmakat. Előbb-utóbb megjelenik a narancsbőr és ilyenkor lehet hallani a 20 éves vendégektől, ?két évvel ezelőtt még ehettem bármit, nem volt cellulitom?.
Rendszeres sportolás, már 15-16 éves kortól, sok folyadék, zöldség, gyümölcs fogyasztása, infraszauna ajánlott.


Első fokozat
A kezdeti stádiumban lévő cellulitot sem járás közben, sem álló helyzetben nem lehet észrevenni.
A bőr felülete látszólag egyenletes, de ujjunkkal összenyomva már megjelennek a narancshéjára emlékeztető bőrképletek. Ez kezelhető a legkönnyebben. Teljes gyógyulás akkor lehetséges, ha oda figyelünk a táplálkozásra és testmozgásra. A gyógyulás érdekében időnként szükség van méregtelenítésre, cellulit-masszázsra, vakuum-masszázsra, hypoxiedzésekre, infraszaunára.

Második fokozat
Már nyugalomban lévő izomzatnál is látható a cellulit. Fekvő helyzetben még sima, felállva már a gödrök jól láthatók a bőrön.
Ez az állapot minden esetben jelentősen javulhat. A gyógyulás még lehetséges, ha a vendég a testkezelések mellé, megfelelő kiegészítő intézkedéseket tesz: táplálkozás megváltoztatása, sok folyadékfelvétel, mozgás, sav-lúg háztartás egyensúlyba hozatala. Hypoxitrener edzések, orosz zsírégető masszázsok, testtekercselések, vakuum kezelések kúra szerű alkalmazása ajánlott egy évben 2x ősszel és tavasszal plusz fenntartó kezelések.

Harmadik fokozat
Ebben az esetben a cellulit súlyos formájával van dolgunk. Szembetűnőek a puklik fekve és állva is ez a stádium már képes eltorzítani a testkontúrokat is, ruhán keresztül is látható már. Az érintett területek pegyhüdtek és rendszertelen szerkezetűek. A bőr vérellátása általában nagyon rossz. A rostos szerkezetű kötőszövet ezeken a területeken teljesen roncsolt. Nyomás érzékeny, már enyhe nyomás vérömlenyeket okoz. A teljes gyógyulás már nem, de javulás még lehetséges, ha teljes életmód és szemlélet váltással is párosul. A 3. stádiumban lévő vendégnek rendszeresen és több kúrán keresztül kell folytatniuk a testkezeléseket. Hypoxitrener, infraszauna, aromaterápiás testtekercselések, ultrahangos kezelések ajánlottak, + fenntartó kezelések.

A cellulit nem összekeverendő a cellulitisszel, amely a bőrben és közvetlenül a bőr alatt elhelyezkedő szövetekben terjedő bakteriális fertőzés általában streptococcus, staphylococcus okozza. Ödémával, lázzal, hidegrázással, fájdalommal, kivörösödéssel járó betegség. A fertőzés rendszerint bőrsérülés, fekélyesedés, lábgombásodás vagy bőrgyulladás után következhet be.

Cellulitot előidéző okok:
• Fogamzásgátlótabletták (ált. elsavasodás)
• Fájdalom csillapítok (acetilsav)
• Édességek, fehér lisztből (ecetsav)
• Kóla és light üdítők (foszforsav)
• Szénsavas víz (szénsav)
• Kávé, feketetea (csersav)
• Alkohol, bor (borkősav, kénsav)
• Sertés hús, (húgysav, salétromsav, kénsav)
• Stressz, szorongás, düh, (sósav)
• Túlzásba vitt izomtevékenység, (tejsav)
• Amalgán fogtömés (ált. elsavasodás)

Különböző vizsgálatok igazolják, hogy a nő szervezete savat tart vissza, amit menstruáció idején választ ki. Így a savtöbblettel rendelkező nők mensese, néhány nappal tovább tart, mint a kevésbé elsavasodott szervezetű nőké.

Anyagcserénk során szervezetünkben három helyen raktározzuk el a savat, salakanyagokat:

*
a vérben és a nyirkokban,
*
izületekben
*
a csípő, a far és a felsőcomb tájékán.

A hármas számú raktárunkat csak savtöbblet esetén használjuk, előbb a vér, a nyirok és az izületek telítődik, ezek nagy kapacitásúak. Csak ezután következik a faron a combon, popsin, felsőkaron, vádlin, hogy a zsírsejtek folyadékot és mérgezőanyagokat zárnak magukba, és ez nem kizárólag a kövérség velejárója.

A sok sav nem csak esztétikai problémához vezet, az egészég is károsodik, fejfájás, migrén, ödéma, egyre romló általános közérzet, az immunrendszer leromlása a vége.
A nyirokkeringésnek nincs saját pumpája, ezért kell(passzívan) masszázzsal, illetve (aktívan) izommozgással (torna) működésbe hozni a nyirokkeringést, mert ez nyugalmi állapotban nem lehetséges.Hogyan fogyjunk tovább, és miért HYPOXI EDZÉSSEL?
Étrend, diéta
Koleszterin
A cellulitról
Receptek


Étkezési tanácsok: narancsbőr, salakanyagok, nyirok, vérkeringés, zsírégetés, cellulit fokozatai

Fitness Plusz Hypoxi ls Kozmetikai Stúdió
Kuponok
Stúdiónkról
Akciók kedvezmények
Árlista, bérletek
Étrend, diéta
Vendégkönyv
Horoszkóp
Grafológia
Rosszkedvre
Linkek
Lady Fitt Plusz Kozmetika és Hypoxi Stúdió

1074 Budapest, Dohány utca 59.

Bejelentkezés:
06-30-255-2170
06-30-847-6627

Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek:
12:00 - 20:00, bejelentkezés alapján


Szombat:
2 hetente, bejelentkezés alapján

LájkoldJelölj be a Facebookon!oldalunkat!
Hírlevélre
jelentkezés


E-mail cím:

E-mail cím újra:SZÉP Kártyát elfogadunk
SZÉP Kártya elfogadás
SZÉP Kártya elfogadás
SZÉP Kártya elfogadás
Napimádó Szolárium

Kozmetika | Masszázs | Hypoxitrainer | Testkezelés | Infraszauna
Mezoterápia | Izomstimulálás | Kavitációs ultrahang | Műköröm | Flabélos | Nyirokkezelések
Kuponok | Stúdiónkról | Akciók | Árlista, bérletek | Étrend, diéta | Vendégkönyv | Horoszkóp | Rosszkedvre | Linkek

Lady Fitt Plusz Kozmetika és Hypoxi Stúdió • 1074 Budapest, Dohány utca 59.
Bejelentkezés: 06-30-2552-170, 06-30-847-6627 • fitness@hypoxikozmetika.hu
© 2005-2016. Az oldalt írja és szerkeszti: Csia Ágnes

Ön a(z) . látogatónk 2011. február 19-étől