Kozmetika Masszázsok Hypoxitrainer S120 Testkezelések Infraszauna Mezoterápia Izomstimulálás: ultratone, MIO system, Flabélos Kavitációs ultrahang Mûköröm Flabélos testvibrációs mozgásterápiás kezelés Nyirokkezelések: hullámmasszázs, vákuummasszázs

KOLESZTERIN: jó (HDL) és rossz (LDL)


Amit a koleszterinről tudni kell

A koleszterin létfontosságú anyag, építőköve többféle hormonnak, a sejtszámos hormon, így a progeszteron, a tesztoszteron és az ösztrogén, valamint a D-vitamin és az epesavak alapanyaga.
Ezenkívül, fontos alkotóeleme a sejthártyáknak és az idegsejteknek.

A koleszterin zsírszerű anyag, amely a testben szintetizálódik, de az ételekből is felszívódik. A vérben zsírtartalmú fehérjékhez, például kis sűrűségű lipoproteidhez azaz LDL-hez kötődve szállítódik.

Szintjét a vérben mg/dl-ben mérik. A máj, napi 1 g körüli koleszterint termel. Legnagyobb részben azonban állati eredetű termékekből vesszük fel. Tiszta koleszterin mennyiségünk körülbelül 150 g, ebből 5-10 g van a vérben.
Hogy a koleszterin a vérben szállíthatóvá váljon, kis zsírrészecskékbe (lipoproteinekbe ) ágyazódik.

Ebből kétféle létezik: LDL rossz(alacsony sűrűségű) és HDL jó(magas sűrűségű). Az LDL a koleszterint a perifériákról szállítja a sejtekhez. Fölös mennyisége lerakódik az érfalakon és érelmeszesedéshez vezet. A HDL a fölösleges koleszterint szállítja a májba, ahol kiválasztódik. Képes az érfalakon kialakult lerakódásokat is magával vinni, ezért védi az ereket. Ezért kapta az LDL a rossz, a HDL pedig a jó koleszterin nevet.
Veszélyessé csak akkor válik, ha értéke túllép egy bizonyos szintet. A megnövekedett koleszterinszint legsúlyosabb következménye az érelmeszesedés és a szívinfarktus lehet.

Minél túlsúlyosabb a szervezet, annál több koleszterint termel. Holland kutatók vizsgálva a kérdést megállapították, hogy a vér koleszterinszintjét elsősorban és legfőbbképpen a testsúly határozza meg. Minden 1 kg túlsúly a koleszterinszintet két százalékkal emeli. Tehát ha van felesleg és túlsúly, egy újabb ok arra, hogy ellátogass hozzánk, és életmódot változtass! Egészséges módon segítünk: sport, Hypoxiedzésekkel + egészséges diétával: amiben kétharmad részben gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű gabonából készült terméket javaslunk. Az energia-bevételnek csak egyharmada származzon hús-és tejtermékekből, melyek zsír és energia dúsak.

Csökkentsük a zsírbevitelt!

Három alapvető táplálkozási tényezőnek van hatása a vér koleszterinszintjére. Ezek fontossági sorrendben a következők:
- Telített zsír, amely emeli a vér koleszterinszintjét.
- Többszörösen telítetlen zsír, amely csökkenti a vér koleszterinszintjét.
- Étkezési koleszterin, amelynek a telített zsírokénál kisebb a szerepe a koleszterinszint emelkedésében.

Ezek közül a telített zsírok vannak messze a legnagyobb hatással a koleszterinszintre. A telített zsírok hatása körülbelül háromszor olyan káros, mint az étkezési koleszteriné. Kerülni kell a telített zsírok beviteléért felelős élelmiszereket, mint pl. a hús, a vaj, a sajt és a főző zsír. Amikor csak lehetséges, együnk inkább halat, szárnyas húst, alacsony zsírtartalmú tejterméket, és használjunk többszörösen telítetlen olajokat, mint a kukoricaolaj, napraforgóolaj, szójaolaj és sportoljunk sokat!

- Az Omega 3-zsírsavakról
- A Kollagénről
- A Hyaluronsavról
- A cinkről
- A szőlőmagról
- A Zöldkagylóról
- A Spirulina AlgárólAZ OMEGA 3 ZSÍRSAVAK

Másként F-vitaminok vagy többszörösen telítetlen zsírsavak. Esszenciálisok, azaz a szervezet nem tudja előállítani őket, ezért táplálkozással kell bevinnünk. A sejtfalát építik fel, hormonokhoz hasonló vegyületekké, prosztaglandionokká alakulnak a szervezetben, ezzel minden sejtre, szervre hatást gyakorolnak. Kutatók folyamatosa hívják fel a figyelmet az Omega 3 zsírsav hiányára, hiszen olyan civilizációs betegségek mint az infarktus,, az ízületi gyulladások, a gyulladásos bélbetegségek, az allergia, a pajzsmirigy rendellenességek megelőzhetők, a mentális zavarok és idegkárosodások, a depresszió, valamint a psoriasis és ekcéma kezelhetők lennének segítségével. Legnagyobb mennyiségben, az agysejtekben és a szinapszisoknál található, ahol az idegingerület átvitele zajlik. A szaporodásban és az emberi agy magzati és a csecsemőkori fejlődésben is létfontosságú. Valamint a hormontermelést segítik elő, szükségesek a vértestek képződéséhez és a fehérje, valamint zsíranyagcseréhez.

vissza a lap tetejére


A KOLLAGÉNRŐL

A kollagén valójában zselatin, mely a bőrben, ínba, porcban, csontban, szemben és minden egyéb kötőszövetben fehér- rugalmatlan feszes rostokból épül fel, melyek aztán mátrixos alakban rendeződnek, anyagában pedig kocsonyás jellegűek. Bőrünk 75%-a kollagénből épül fel és bőrünk feszességéért felelős.

A HYALURONSAVRóL

A kötőszövet egyik nélkülönözhetetlen alkotóeleme. Ez a kis titokzatos sav felelős a szöveteink (csont, porc, bőr, izom) rugalmasságáért, vízfelvevő és folyadék megőrző képességéért.
A saját tömegének 1000-szeréset is képes megkötni vízben! Feltölti a bőr kollagén és elasztin rostjai közötti teret, fiatalon, rugalmasan tartja őket. vonzó megjelenést, szép bőrt és telített kontúrt ad. az ízületinedv egyik fő alakotóeleme, vízmegkötő hatása biztosítja az ízületek megfelelő hidrataltságát, vízellátását, viszkozítást adva a porcnak. A hyaluronsav alkalmazása jótékony hatással van az égésekre, a fekélyre, segíti a sebek gyógyulását és kisebb a hegképződés esélye is.


A CINKRŐL

A cink erős antioxidáns, 300 enzim alkotóeleme, ami megszámlálhatatlan biokémiai folyamat része. A cink immunerősítő, vele kivédhetők a fertőzések. Az inzulin hormon részeként ismert vércukorszint szabályzó elem. Hiányára pajzsmirigy alulműködéssel, csökkent nemző képességgel, prosztatabetegségekkel, nehezen gyógyuló sebekkel (belső, külső sebek), az ízleleés zavarával, fülcsengéssel, őszüléssel, körömtörezedésse és bőrproblámákkal pl.: (stria) válaszol a szervezet.A SZŐLŐMAGRÓL

Kivonata késlelteti az öregedést megköti a szabad gyököket, mely az emberi szervezet károsodását idézik elő. Érfal erősítő, keringést javító, vérnyomást szabályzó. Megvédi az agyat és az idegrendszert a károsodástól. Visszaállítja bőrrugalmasságát és nedvességtartalmát, úgy hogy a kötőszöveti rostokban megerősíti a kollagén mátrixot.


A ZÖLDKAGYLÓRÓL

A zöldkagyló glukozaminoglikánjai megindítják az új porctermelését, védik a meglévő porcállományt, helyreállítják az ízületi nedv mennyiségét az ízületekben, növelik a csontsűrűséget.A SPIRULINA ALGÁRÓL

Lúgosít, méregtelenít, segíti a nehéz fémek kivezetését, szabályozza a testsúlyt: gátolja a keményítő lebontását ami keresztül megy a beleken és fokozza a belek aktivitását. Immunerősítő: a makrofágok fagocitáló képességeinek fokozásával, aktív hatást fejt ki néhány vírussal szemben, mint pl. herpes simplex.

A SPIRULINA ALGÁRóL

Lúgosít, méregtelenít, segíti a nehéz fémek kivezetését, szabályozza a testsúlyt: gátolja a keményítő lebontását ami keresztül megy a beleken és fokozza a belek aktivitását. Immunerősítő: a makrofágok fagocitáló képességeinek fokozásával, aktív hatást fejt ki néhány vírussal szemben, mint pl. herpes simplex.

Fitness Plusz Hypoxi ls Kozmetikai Stúdió
Kuponok
Stúdiónkról
Akciók kedvezmények
Árlista, bérletek
Étrend, diéta
Vendégkönyv
Horoszkóp
Grafológia
Rosszkedvre
Linkek
Lady Fitt Plusz Kozmetika és Hypoxi Stúdió

1074 Budapest, Dohány utca 59.

Bejelentkezés:
06-30-255-2170
06-30-847-6627

Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek:
12:00 - 20:00, bejelentkezés alapján


Szombat:
2 hetente, bejelentkezés alapján

LájkoldJelölj be a Facebookon!oldalunkat!
Hírlevélre
jelentkezés


E-mail cím:

E-mail cím újra:SZÉP Kártyát elfogadunk
SZÉP Kártya elfogadás
SZÉP Kártya elfogadás
SZÉP Kártya elfogadás
Napimádó Szolárium

Kozmetika | Masszázs | Hypoxitrainer | Testkezelés | Infraszauna
Mezoterápia | Izomstimulálás | Kavitációs ultrahang | Műköröm | Flabélos | Nyirokkezelések
Kuponok | Stúdiónkról | Akciók | Árlista, bérletek | Étrend, diéta | Vendégkönyv | Horoszkóp | Rosszkedvre | Linkek

Lady Fitt Plusz Kozmetika és Hypoxi Stúdió • 1074 Budapest, Dohány utca 59.
Bejelentkezés: 06-30-2552-170, 06-30-847-6627 • fitness@hypoxikozmetika.hu
© 2005-2016. Az oldalt írja és szerkeszti: Csia Ágnes

Ön a(z) 4665 . látogatónk 2013. augusztus 14.-étől